Praat mee...

Nijnselseweg nummers 14 t/m 24

Nijnselseweg nummers 14 t/m 24

Let op! De stratenpagina’s zijn niet meer bijgewerkt sinds het voorlopige ontwerp. De beelden op deze stratenpagina kunnen afwijken van het definitieve ontwerp. 

Het definitieve ontwerp voor Sint-Oedenrode Zuid Klimaatrobuust kunt u hier bekijken.

Hoe zijn de plannen tot stand gekomen en hoe ver zijn we nu?

In de afgelopen maanden hebben we drie keer met een groep bewoners over de gewenste situatie gesproken. De eerste keer hebben we het project toegelicht. De tweede keer besproken we wat de wensen zijn. En de derde keer hebben we, met behulp van de schetsontwerpen, doorgepraat over de beste manier om die wensen in te vullen en een klimaatrobuuste inrichting te maken.

In de tekening op deze website is de inbreng van alle bijeenkomsten zo goed mogelijk verwerkt. Nu leggen we het ontwerp ‘ter inzage’. 

Het ontwerp

 • De straat blijft tweerichtingsverkeer.
 • De rijbaan blijft dezelfde breedte en de huidige straatklinkers worden hergebruikt.
 • De rijbaan heeft een hol profiel met een molgoot in het midden van de rijbaan. De hoogte van de stoeprand is minimaal (= 4cm).
 • Punaises bij de kruisingen als verkeersremmende maatregel. Op de hoeken van de kruisingen staan paaltjes om uitwijken van auto’s tegen te gaan.
 • De kruising met de Schout van Peellandlaan wordt opnieuw ingericht om weggebruikers erop te attenderen dat er nog een parallelweg is voordat ze de rondweg op kunnen draaien. Er is een punaise aangelegd om het verkeer te remmen, de hagen zijn de hoek omgetrokken en er zijn nieuwe bomen geplant. Weggebruikers kunnen nu minder ver kijken, waardoor er meer attentie is voor de kruising met de parallelweg.
 • Verdere informatie over de voDe bestaande, karakteristieke bomen blijven behouden.
 • Op de plek waar nu de slagboom staat wordt een nieuwe boom geplant en op de kruising naar de rondweg worden ook nog twee bomen geplant.
 • Het groen blijft zo veel mogelijk hetzelfde. Naar wens is de haag doorgetrokken op de plek waar nu nog de slagboom staat. Op de kruising met de Schout van Peellandlaan is ook een plantvak ingetekend waar onderbegroeiing geplant zal worden.
 • Er wordt een strook aangelegd in een andere kleur klinkers dan de rijbaan. Deze strook is op hetzelfde niveau als de rijbaan en dient als suggestiestrook voor wandelaars. Hier mag gewoon overheen gereden en op geparkeerd worden.
 • Verlichting staat op dezelfde plek of zo dicht mogelijk bij de huidige plek.
 • orgestelde materialen en beplanting is te vinden op uw stratenpagina (https://sint-oedenrodezuid.klimaatrobuust.nl/praatmee).

Beplanting

 • Voor de nieuwe bomen stellen we voor om aan te sluiten bij de bestaande lindes, maar te kiezen voor een ander soort in verband met de luis. Voor de hagen stellen we voor ook aan te sluiten bij de bestaande hagen. 

 


 

Ons digitaal whiteboard: Mural

Tijdens de digitale bijeenkomsten maken we gebruiken van Mural. Dit is een digitaal whiteboard. In een ‘Mural’ kun je samen met andere bewoners op een visuele manier samenwerken. Iedereen kan tegelijkertijd post-its plakken, tekst of bijvoorbeeld foto’s toevoegen. Klik hier om naar de Mural te gaan van uw straat. Eerst oefenen? Klik dan hier om naar de ‘oefenmural’ te gaan.

 

|

Geef commentaar

* Verplichte velden
sintoedenrodezuid
2324